skip to Main Content

Юридична компанія “Право-Сфера” надає повний спектр юридичних послуг та кваліфіковану правову допомогу для іноземних громадян та осіб без громадянства при оформленні постійного виду на проживання (ПМП) в Україні.

Посвідчення на постійне проживання – це офіційний документ, що засвідчує особу іноземного громадянина або особу без громадянства і підтверджує отримання або дозвіл на постійне проживання на території України, на підставах відповідно до українського законодавства.

Оформити постійний вид на проживання, в першу чергу, Ви отримуєте право легально перебуває на території України. З недавніх пір в країні помінялися правила перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні, тепер, за загальними правилами, іноземець може перебувати в країні не більше 90 днів у році (за наявності поважних причин 180 днів у році). Що робити, якщо потрібно бути в Україні довше? Для таких випадків у законодавстві передбачена можливість оформлення тимчасової посвідки на проживання, який дійсний протягом одного календарного року. ВНЖ надає іноземцям або людям без громадянства ті ж права, що й громадянам України (крім випадків прямо передбачених законом, наприклад, виборче право).

ПОСЛУГА СРОКИ, дней ВАРТІСТЬ, грн
Оформлення постійного виду на проживання в Україні (ПМП)
на підставі шлюбу з громадянином України 60 10000
на підставі Українського Громадянства Дитину 60 10000
на підставі Спорідненості з Громадянином України 60 10000
на підставі Інвестування в економіку України 60 12000

|ЯК ОТРИМАТИ ПОСВІДКУ НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ У 2016 РОЦІ

Іноземні громадяни, які прибули в іншу країну на тривалий період, часто стикаються з низкою проблем: від працевлаштування до елементарного надання медичної допомоги або обслуговування в банку. Щоб уникнути таких негативних ситуацій, слід оформити постійний вид на проживання.

Постійна посвідка на проживання – це документ, який засвідчує особу іноземного громадянина або особи без громадянства та підтверджує отримання їм дозвіл на безстрокове перебування в Україні.

Однак, цей документ підлягає обов’язковому обміну в 25 і 45 років. ВНЖ можна оформляти особам, які досягли 16 років, але в окремих випадках це можна зробити і до цього віку, за наявності нотаріально завіреного дозволу обох батьків.

Права іноземців, які отримали постійний ВНЖ

Наявність ПМЖ гарантує іноземцеві ті ж права, що й громадянам країни. Однак, є й винятки передбачені законодавством – це виборче право і право державної служби. Але навряд чи це є значним мінусом, адже малоймовірно, що людей, які планують отримати ВНЖ, турбують вибори президента чи парламенту.

Іноземці з ВНЖ можуть стати на облік в поліклініці, надання медичної допомоги з даною довідкою гарантовано. Працевлаштуватися володарям ВНЖ набагато простіше, ніж іноземцям, які нелегально перебувають в нашій країні. При цьому з них більше не вимагатимуть спеціальний дозвіл. Нерезидент, який отримав постійний вид на проживання в Україні, може прописуватися, оформляти візу, отримувати допомогу бюрократичних структур, банків і т.д. Великою перевагою є можливість отримання освіти. Також передбачені пенсії та інші соціальні виплати.

 

Як оформити постящегося посвідку на проживання

Важливим моментом при оформленні постійного ВНЖ є отримання дозволу на імміграцію, що є одним з найважливіших аспектів цієї процедури.

Дозвіл на імміграцію – це рішення уповноважених центральних органів виконавчої влади з питань імміграції, які дають право іноземцям та особам без громадянства іммігрувати. Даний документ надається в рамках квоти на імміграцію або поза квотою для певних категорій іноземців.

Якщо іноземець, який хоче отримати ПМЖ, перебуває в Україні, то даний документ оформляється одночасно з дозволом на імміграцію. Слід зазначити, що в такому випадку від нерезидента не вимагають окремого дозволу на імміграцію.

Але особі, яка проживає в іншій країні, для в’їзду в Україну насамперед потрібно оформити дозвіл на імміграцію. Тільки після виконання цього обов’язкового умови дипломатичне представництво або консульства України зможе оформити імміграційну візу.

Важливо! Імміграційна віза дійсна протягом одного року з дня її оформлення.

Оформленням постійного ВНЖ і дозволу на імміграцію займаються управління (відділи) у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб структури МВС. Після проходження всіх процедур оформлення ВНЖ іноземний громадянин отримує статус іммігранта.

Хто може отримати дозвіл на імміграцію

У міграційній практиці існує два способи отримання постійного ВНЖ: в межах встановленої квоти і поза квотою.

В межах квоти посвідку на проживання можуть отримати:

  • представники науки і культури, діяльність яких є державним інтересом України;
  • інвестори, які зробили вкладення в українську економіку понад 100000 доларів;
  • близькі родичі громадян України (бабусі, дідусі, брати і сестри, онуки);
  • особи, які вже були громадянами України та з якихось причин втратили його, а тепер вирішили відновити;
  • батьки, подружжя іммігрантів, їхні неповнолітні діти;
  • біженці та особи, що постраждали від работоргівлі, які не менше трьох років безвиїзно проживали в країні в цьому статусі.Квота встановлюється Кабінетом Міністром щорічно, тому в разі її вичерпання, іноземці можуть подати документи тільки наступного року. Виняток зроблено лише для осіб інвестували в економіку країни – Україна прийме їх в не обмеженій кількості. Отримати ВНЖ поза квотою До категорій іноземців, мають право отримати даний документ «позачергово» відносяться люди, які були народжені на території сучасної України. Однак слід зазначити, що своє територіальне походження при цьому потрібно підтвердити.Сюди ж належать подружжя громадян України, які прожили у шлюбі більше двох років, а також діти від таких шлюбів. Також поза квотою йдуть українці і їх сім’ї, які проживають закордоном. Вагомим підставою є опікунство. Опікуни громадян України або особи опіками громадянами України теж користуються подібної привілеєм. Зверніть увагу, що покупка нерухомості на території України не є підставою для отримання ВНЖ. Це не дає Вам права стати постійними жителями країни.

    Слід зазначити, що законодавством України чітко визначаються особи, які не можуть отримати дозвіл на імміграцію – це іноземці, які мають судимість; особи, яким заборонено в’їзд в Україну; люди з наркотичною та алкогольною залежністю та ін.

    НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

    Список основного і додаткового пакетів документів та вимоги до них досить об’ємний і з безліччю нюансів. Підготовкою деяких довідок іноземцю потрібно зайнятися ще в своїй країні. Наприклад, довідку про несудимість потрібно оформити до від’їзду.

    Основні документи:

    • заяву на імміграцію;
    • паспорт або документ що посвідчує особу, його копія;
    • нотаріально завірений переклад на українську мову сторінки паспорта з особистими даними;
    • свідоцтва про шлюб / народження;
    • довідки, що підтверджують родинні зв’язки або місце народження;
    • документ, що підтверджує реєстрацію інвестиції (якщо ви інвестор);
    • 8 фото на матовій основі;
    • квитанція про оплату держмита;
    • довідки про відсутність судимості в Україні і в країні звідки прибули;
    • договір про купівлю або наймі житла, згоду від власника квартири і всіх його домочадців на ваше проживання, завірене в ЖЕКу;
    • довідка з ЖЕКу про які проживають у квартирі;
    • довідки про відсутність СНІДу, туберкульозу, інших інфекцій, сертифікат від нарколога. Додатковий список документів формується залежно від підстав. Терміни оформлення Вид на проживання, згідно з правилами оформлення, видається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань імміграції, протягом тижня з дня прийняття заяви. Вартість оформлення, розмір держмита затверджені Кабінетом Міністрів.Але бюрократична машина диктує свої умови, часто суперечать законодавству та порядку. Оформлення ВНЖ може затягнуться і ви отримаєте бажане посвідчення зовсім не в ті терміни, які планували. Більше того потрібно бути готовим до додаткових розтрат.Побережіть свій гаманець і нерви, довірившись фахівцям. Ми надаємо широкий спектр послуг і гарантуємо виконання замовлення в строк.

|Как мы работаем?

zakaz

Вы оставляете заявку.

detali

Обговариваем все детали.

oplata

Вы оплачиваете услуги.

vipolnenie

Мы выполняем заказ.

Успешный опыт наших юристов в сфере миграционного права по оформлению украинского вида на постоянное жительство позволяет учесть все Ваши пожелания и предоставить Вам оперативную помощь в вопросах легализации иностранных граждан на территории Украины. Мы ценим Ваше время!

Все, что понадобится от Вас для оформления постоянного вида на жительство (ПМЖ) в Украине:
1) оформить доверенность на предоставление Ваших интересов в соответствующих органах,
2) предоставить минимальный пакет необходимых документов,

3) внести оплату за юридические услуги, при заключении договора.